Strona
  1. DAMASCUS Zestaw noży II / KASUMI

    1 959,00 zł
    Brak w magazynie
Strona

Noże kuchenne japońskie

W tej kategorii znajdziesz prawdziwe noże japońskie, takie jak santoku (najbardziej zbliżony kształtem do noża szefa kuchni), nakiri (japoński tasak), sahimi (ostry, precyzyjny nóż do ryb). Nasz sklep oferuje właśnie takie noże dla profesjonalistów. Znajdziesz tu zestawy noży słynnej marki Kasumi, która produkuje swoje noże w mieście Seki, słynącym z wytwarzania noży i mieczy już od 800 lat!

Japończycy są słynni na całym świecie z wykonywania noży kuchennych i nie mają sobie równych w tym fachu. Co sprawia, że jakość japońskich noży kuchennych jest tak niedościgniona? To wypracowana przez wiele wieków technologia i unikalna wysokiej jakości metoda hartowania stali, która sprawia, że noże z Japonii nie mają sobie równych. Marka Kasumi wykorzystuje tradycyjną stal japońską Aogami/Blue Paper Steel, która wzbogacona jest chromem i wolframem. Kasumi wykorzystuje także technologię pokrywania molibdenowo-wanadowej stalowej powierzchni noży z linii Titanium tytanem, który nie generuje jonów żelaza na powierzchni.

W naszej ofercie znajdziesz wszystkie rodzaje noży, jakie powinien posiadać prawdziwy szef kuchni.

Japońskie noże kuchenne - wyposażenie kuchni mistrza

W ofercie noży japońskich każdy znajdzie coś dla siebie. Japoński nóż będzie odpowiedni zarówno dla amatorów gotowania, jak i mistrzów przygotowywania sushi czy prawdziwych szefów kuchni. Zobacz, jakie noże japońskie przygotowaliśmy w naszej ofercie.

Noże japońskie do mistrzowskiej kuchni

Japoński nóż szefa kuchni to oczywiście podstawa każdego kucharza. W naszej ofercie noże szefa kuchni to szeroki wybór najlepszej jakości noży. To taka absolutna podstawa każdego kucharza. Tymi nożami pokroisz warzywa na cienkie plasterki, ale również sprawdzą się do krojenia i porcjowania mięsa.

Japońskie noże to także wysokiej jakości noże do szatkowania warzyw i ziół, kształtem przypominające popularne tasaki. Taki "tasak" ma szerokie ostrze, które ułatwi przenoszenie posiekanych produktów do garnka. Noże te charakteryzują się wygodną i idealnie wyprofilowaną rękojeścią, co gwarantuje wygodę użytkowania.

Kolejnym nożem japońskim, który znajdziesz w tej kategorii jest tradycyjny nóż kuchenny, którego przeznaczenie obejmuje zastosowanie wielu technik. Noże uniwersalne nadadzą się świetnie do plastrowania, filetowania ryb, a jego ostrość pozwoli Ci na krojenie nawet wędlin na cienkie plastry. Wielu kucharzy nie wyobraża sobie kuchni bez tego noża z solidnej stali. To numer dwa zaraz po nożu szefa kuchni. Nie ma się co dziwić. Noże te są lekkie i poręczne, a przygotowywane jedzenie przy ich użyciu jest po prostu idealne.

Nasze noże japońskie to także noże do trybowania. Taki nóż służy do oddzielania mięsa od kości i ma prostą krawędź tnącą, a użyta w nich stal damasceńska gwarantuje trwałość i najwyższy komfort użytkowania. Mamy też specjalne noże do filetowania ryb o specjalnym typie cienkiego ostrza.

Japońskie noże i akcesoria do ostrzenia

Zadbaj o swoje japońskie noże kuchenne i ich ostrza. W naszej ofercie znajdziesz przyrządy do ostrzenia noży japońskich. Jesteśmy tradycjonalistami, dlatego my polecamy ostrzyć noże japońskie tradycyjnymi kamieniami do ostrzenia. W naszej kategorii znajdziesz te i inne ostrzałki do noży, które naostrzą zarówno noże japońskie, jak i ostrza z innych stron świata.

Kamienne ostrzałki mają swój niepowtarzalny klimat i choć wymagają nieco więcej wprawy niż nowoczesne elektryczne ostrzałki do noży, to taki gadżet ucieszy pasjonatów tradycyjnych metod w kuchni. Może to dobry pomysł na prezent dla zaprzyjaźnionego sushi mastera?

Powiązane podkategorie kategorii noże kuchenne: