TORA Nóż japoński do warzyw 9 cm / KASUMI

SKU: K-36844

EAN: 4950586368444

189,00 zł

Zobacz całą kolekcję Kasumi Tora
Koszt dostawy już od 16zł
Darmowa dostawa zamówienie powyżej 200zł
Wysyłka w ciągu 1 dzień roboczy
Wybierz liczbę sztuk

Opis produktu

Cechy produktu

  • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla)
  • twardość 58/59 HRC
  • metal nietoksyczny
  • odporny na korozję i ścieranie
  • nie absorbuje zapachów
  • nie wywołuje alergii
  • najwyższa ostrość
  • rękojeść: drewno z czarnej magnolii
  • kształt ośmiokątny
  • polipropylenowa obręcz wzmacniająca połączenie uchwytu z ostrzem
  • doskonała przyczepność do dłoni i pewność ruchów podczas krojenia

Kształt noża ze smukłym wąskim ostrzem zwężającym się ku końcowi jest idealny do obierania, krojenia i czyszczenia warzyw i owoców. Świetnie sprawdzi się również podczas siekania cebuli, czosnku, papryczek czy przypraw. Ten rodzaj noża wydaje się być drugim najważniejszym w każdej kuchni, zaraz po nożu szefa.

Linia TORA stworzona została z myślą o użytkownikach ropoczynających swoją przygodę z fascynującym światem japońskich noży. Jak zawsze w przypadku produktów KASUMI odznaczają się bezkompromisowym podejściem do jakości gwarantowanym kunsztem japońskich mistrzów, jednocześnie ich cena czyni je dostępnymi dla początkujących użytkowników.

Noże KASUMI TORA posiadają rękojeść z drewna magnolii wykończonej czarną powłoką epoksydową zapewniającą doskonałą pewność chwytu i wyważenie. Polipropylenowa obręcz dodaje solidności połączeniu minimalistycznej rękojeści z tradycyjną głownią. Ostrze z solidnej molibdenowo-wanadowej stali nierdzewnej Daido 1K6 (0,6% węgla) o twardości 58/59 HRC.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Parametry produktu

Kod produktu:
K-36844
Kod EAN:
4950586368444
Marka:
Linia:
Tora
Przeznaczenie :
do warzyw
Długość (cm):
9
Twardość w skali Rockwella:
58-59 HRC

Instrukcja obsługi

Marka Kasumi

 

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

 

Opinie

Opinie klientów

Write Your Own Review
Twoja ocena

Wysyłka i zwroty

Wysyłka:

Dokładamy wszelkich starań, aby zakupione produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej. Zwykle realizujemy wysyłki w ciągu 24 godzin od otrzymania zapłaty. Czas dostawy nie obejmuje weekendów i dni świątecznych. W okresie wyprzedaży lub promocji, a także podczas specjalnych kampanii, czas dostawy może ulec wydłużeniu.
Zapoznaj się z wariantami i kosztami dostawy.

Zwroty:

Jeśli nie jesteś zadowolony z zakupu, nie podoba ci się, mija się z twoimi oczekiwaniami, możesz dokonać zwrotu (na swój koszt) w ciągu 14 dni. Jeśli zwrócony produkt dotrze do nas bezpiecznie, nie będzie miał śladów użytkowania, będzie posiadał oryginalne opakowanie i metkę produktową, bez problemu zwrócimy Ci pieniądze.