Strona
  1. NEW
  2. Wysyłka 24h NEW
  3. URBAN FARMER Santoku 17 cm / WÜSTHOF

    469,00 zł
    Brak w magazynie
  4. CLASSIC Nóż szefa 20 cm / WÜSTHOF

    579,00 zł
    Brak w magazynie
Strona

Noże szefa kuchni

Moglibyśmy się założyć, że każdy prawdziwy szef kuchni poproszony o wskazanie jednego przedmiotu, który byłby niezbędny do pracy w kuchni, wskazałby właśnie nóż szefa kuchni.

Ten pierwszy to nie jest zwykły nóż kuchenny, który umożliwia siekanie i krojenie różnego rodzaju mięsa czy warzyw. Nóż szefa kuchni powinien znajdować się w każdej kuchni - nie tylko tej profesjonalnej. Amatorzy i pasjonaci gotowania również pokochają to narzędzie. W końcu nóż służy nie tylko do porcjowania, krojenia i szatkowania. Prawdziwy i profesjonalny nóż szefa kuchni to także ozdoba w kuchni.

 

Nóż szefa kuchni - podstawa każdego kucharza

Co to takiego jest tak naprawdę nóż szefa kuchni? To nóż, który charakteryzuje szerokie ostrze przy rękojeści, zwężające się ku górze. Długość ostrza noża szefa kuchni znajduje się w przedziale od 15 do 25 cm. Noże szefa kuchni są bardzo uniwersalne. Szefowie kuchni wykorzystują je na co dzień do krojenia mięsa lub porcjowania na mniejsze kawałki, do siekania, rozgniatania lub szatkowania warzyw. Nóż szefa kuchni dzięki szerokiemu ostrzu może posłużyć do przenoszenia posiekanych ziół z deski na patelnię lub do garnka.

Jeśli masz w swoim otoczeniu miłośnika prawdziwego gotowania, to nóż szefa kuchni lub nóż santoku, który jest bardzo podobny do noża szefa kuchni, to doskonały pomysł na prezent. Nóż santoku znajdziesz w kategorii Noże kuchenne japońskie. Nie zapomnij o ostrzeniu i dobierz od razu idealną ostrzałkę. W naszej kategorii: ostrzałki do noży znajdziesz idealny produkt.

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej

Wiemy już, że podstawą prawdziwego kucharza jest wysokiej jakości nóż szefa kuchni. Powstaje pytanie, co to oznacza, że noże szefa kuchni są wysokiej jakości? Przede wszystkim to najwyższej jakości materiał, z którego został wykonany - odporny na zarysowania, przebarwienia i odkształcenia. To taki, którego ostrze odporne jest na stępienie. Chociaż jeśli to Ci się przydarzy, to w innej kategorii znajdziesz przyrządy do ostrzenia, dzięki którym naostrzysz każdy rodzaj ostrza.

Nasze niektóre noże wykute są ze stali nierdzewnej, popularnej wśród wielu kucharzy. Taki nóż będzie odporny na korozję i nie będziesz musiał rezygnować z użycia zmywarki.

Najwyższa jakość noży szefa kuchni w TGHome

Nasz sklep zgromadził samych najlepszych producentów noży, dlatego możemy pochwalić się takimi markami, jak słynna japońska marka Kasumi czy niemiecka WÜSTHOF.

Co jest charakterystyczne dla ostrzy Kasumi? To przede wszystkim kilkusetletnia tradycja wykuwania stali, opanowana do perfekcji przez japońskich mistrzów. Noże Kasumi to tradycyjna  stal węglowa Aogami/Blue Paper Steel,w której skład wchodzi chrom i wolfram. Producent wykorzystuje także stal wysokowęglową, która kuta jest przy użyciu nacisku 300 ton! Z ogromną przyjemnością pracuje się na nożach tej marki, które wykonane są ze stali molibdenowo-wanadowej, a dodatkowo powlekane warstwą tytanu. Dzięki niej taki nóż charakteryzuje się niesamowitą ostrością i porcjowanie mięsa nie będzie żadnym kłopotem. Taki materiał jest ponadto nietoksyczny, dlatego nie musisz się obawiać o swoje owoce, warzywa lub jakiekolwiek produkty spożywcze, które dotyka Twój nóż.

Firma WÜSTHOF to kolejny producent, dla którego nóż szefa kuchni to pestka. W ofercie firmy WÜSTHOF znajdziesz nieprawdopodobnie trwałe modele noży, które zachwycą Cię jakością wykonania i niebanalnym designem. Noże są lekkie, poręczne, idealnie nadają się do porcjowania i krojenia dowolnych produktów. Noże wykonane są w technologii Precision Edge (PEtec), która zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża. Każdy nóż marki WÜSTHOF to precyzja wykonania: potrójnie nitowane ostrze do rękojeści. Do wykonania nitów posłużyła niezawodna, odporna na korozję stal nierdzewna.

Powiązane podkategorie kategorii noże kuchenne: