Przepisy
-
4 zdrowe przepisy na lunchbox do pracy
Jeżeli brakuje Ci pomysłu na zdrowy i smaczny posiłek do pracy lub drugie śniadanie do szkoły dla Twojego dziecka, wraz z Malwiną z bloga Make Bento Not War przygotowaliśmy dla Was aż 4 różne propozycje zarówno do lunchboxa BAULETTO marki Blim+, jak i do słoiczków WECK.Czytaj dalej -
Mocktaile i inne bezalkoholowe propozycje na wieczór z przyjaciółmi
Na domowych przyjęciach, jak i w restauracjach królują fantastycznie skomponowane lemoniady czy mocktaile – czyli koktajle bezalkoholowe inspirowane znanymi i sprawdzonymi klasykami.
-
Świąteczne przepisy
Z czym Wam się kojarzą święta? Obok czasu spędzonego z najbliższymi, to przede wszystkim kuchenne szaleństwo. Zastanawiacie się czym w tym roku zaskoczyć swoich gości?
-
Ostatnie danie wieczoru - deser
Ty również możesz zaskoczyć swoich gości i zabłysnąć przy stole podając swoje popisowe desery w nieoczywisty sposób – w kieliszku czy w efektownej szklance.
-
Kuchnia na Halloween
Końcówka października to czas, kiedy duchy, wampiry i czarownice opanowują nie tylko wystrój domów i ulic na całym świecie, wykrzykując „cukierek, albo psikus”. Halloweenowe motywy i dekoracje wkradają się również do naszych kuchni.
-
Jesienne, kulinarne inspiracje
Jesienią wykorzystaj to, co w tym czasie najlepsze i stwórz wyjątkowe posiłki dla Ciebie, Twojej rodziny i znajomych. W tym artykule znajdziesz kulinarne inspiracje z dynią w roli głównej.
-
Jesienne przetwory
Jesień to czas, kiedy przypominamy sobie, że chcemy choć część kulinarnych dobroci ciepłych dni zatrzymać na zimowe popołudnia.
-
Upiecz i zamknij w słoiku!
Ciasto pieczone w słoiku to nie tylko ciekawa koncepcja na urozmaicenie formuły swoich domowych wypieków, ale również genialny pomysł na prezent, piknik czy na długie przechowywanie swoich ulubionych słodkości.
-
We(c)kowanie idealne! Przepisy
Jakościowe gotowanie, to zawsze dania z produktów sezonowych i regionalnych. Wspaniałym sposobem na „przechowanie” wartości, smaków i witamin jest wekowanie owoców, warzyw, pełnowartościowych dań na zimę lub po prostu „na później”.