Przepisy

  1. 4 zdrowe przepisy na lunchbox do pracy

    Jeżeli brakuje Ci pomysłu na zdrowy i smaczny posiłek do pracy lub drugie śniadanie do szkoły dla Twojego dziecka, wraz z Malwiną z bloga Make Bento Not War przygotowaliśmy dla Was aż 4 różne propozycje zarówno do lunchboxa BAULETTO marki Blim+, jak i do słoiczków WECK.
    Czytaj dalej
  2. Mocktaile i inne bezalkoholowe propozycje na wieczór z przyjaciółmi

    Na domowych przyjęciach, jak i w restauracjach królują fantastycznie skomponowane lemoniady czy mocktaile – czyli koktajle bezalkoholowe inspirowane znanymi i sprawdzonymi klasykami.

    Czytaj dalej
  3. Świąteczne przepisy

    Z czym Wam się kojarzą święta? Obok czasu spędzonego z najbliższymi, to przede wszystkim kuchenne szaleństwo. Zastanawiacie się czym w tym roku zaskoczyć swoich gości?

    Czytaj dalej
  4. Ostatnie danie wieczoru - deser

    Ty również możesz zaskoczyć swoich gości i zabłysnąć przy stole podając swoje popisowe desery w nieoczywisty sposób – w kieliszku czy w efektownej szklance.

    Czytaj dalej
  5. Kuchnia na Halloween

    Końcówka października to czas, kiedy duchy, wampiry i czarownice opanowują nie tylko wystrój domów i ulic na całym świecie, wykrzykując „cukierek, albo psikus”. Halloweenowe motywy i dekoracje wkradają się również do naszych kuchni.

    Czytaj dalej
  6. Jesienne, kulinarne inspiracje

    Jesienią wykorzystaj to, co w tym czasie najlepsze i stwórz wyjątkowe posiłki dla Ciebie, Twojej rodziny i znajomych. W tym artykule znajdziesz kulinarne inspiracje z dynią w roli głównej.

    Czytaj dalej
  7. Jesienne przetwory

    Jesień to czas, kiedy przypominamy sobie, że chcemy choć część kulinarnych dobroci ciepłych dni zatrzymać na zimowe popołudnia.

    Czytaj dalej
  8. Upiecz i zamknij w słoiku!

    Ciasto pieczone w słoiku to nie tylko ciekawa koncepcja na urozmaicenie formuły swoich domowych wypieków, ale również genialny pomysł na prezent, piknik czy na długie przechowywanie swoich ulubionych słodkości.

    Czytaj dalej
  9. We(c)kowanie idealne! Przepisy

    Jakościowe gotowanie, to zawsze dania z produktów sezonowych i regionalnych. Wspaniałym sposobem na „przechowanie” wartości, smaków i witamin jest wekowanie owoców, warzyw, pełnowartościowych dań na zimę lub po prostu „na później”.

    Czytaj dalej