#tghome_blog

  1. O powłoce nieprzywierającej Choc

    De Buyer zawsze produkował naczynia kuchenne wykonane z różnych materiałów, w tym miedzi, stali nierdzewnej, z powłoką non-stick i stali , dzięki czemu można je idealnie dopasować do realizowanego przepisu.

    Czytaj dalej
  2. Jesienne, kulinarne inspiracje

    Jesienią wykorzystaj to, co w tym czasie najlepsze i stwórz wyjątkowe posiłki dla Ciebie, Twojej rodziny i znajomych. W tym artykule znajdziesz kulinarne inspiracje z dynią w roli głównej.

    Czytaj dalej
  3. Jesienne przetwory

    Jesień to czas, kiedy przypominamy sobie, że chcemy choć część kulinarnych dobroci ciepłych dni zatrzymać na zimowe popołudnia.

    Czytaj dalej
  4. Miedź & deBuyer

    Garnki do gotowania muszą być wytrzymałe i solidne. Ale to nie wszystko! Aspekt zdrowia oraz de-sign są coraz częściej pierwszym kryterium przy wyborze naczyń do naszej kuchni lub jadalni.

    Czytaj dalej
  5. Zwiesel Glas: czy da się usłyszeć kryształ?

    Zwiesel Glas uderza we właściwe nuty nie tylko w kontekście designu, lecz także troski o środowisko, śledząc uważnie pochodzenie surowców oraz wprowadzając procesy ograniczające emisje gazów cieplarnianych.

    Czytaj dalej
  6. Młynki Peugeot – używanie przypraw w kuchni jest proste!

    Najpopularniejsze młynki do przypraw, jakie możemy znaleźć w każdym domu, to oczywiście te do soli i pieprzu. Nieliczni mają jeszcze młynki do kawy, ale specjalne gadżety służące do rozdrabniania chili, siemienia lnianego czy gałki muszkatołowej to już rzadkość. Dlaczego warto mieć je w domu?
    Czytaj dalej
  7. Upiecz i zamknij w słoiku!

    Ciasto pieczone w słoiku to nie tylko ciekawa koncepcja na urozmaicenie formuły swoich domowych wypieków, ale również genialny pomysł na prezent, piknik czy na długie przechowywanie swoich ulubionych słodkości.

    Czytaj dalej
  8. Rodzaje ceramiki

    Porcelana to rodzaj ceramiki o bardzo wysokiej jakości, w składzie której można znaleźć kwarc, skaleń oraz glinkę kaolinową. Proporcje między tymi surowcami mogą być różne, wpływając na właściwości finalnych wyrobów ...
    Czytaj dalej
  9. Techniki krojenia

    Jak oni to robią? Mistrzowskiego krojenia może się nauczyć każdy ...

    Czytaj dalej
  10. Pielęgnacja drewnianych desek do krojenia

    Drewno jest naturalnym, a przede wszystkim biodegradowalnym surowcem, który coraz częściej wykorzystywany jest do produkcji akcesoriów kuchennych i stołowych.

    Czytaj dalej
  11. Zwiesel Glas - czysty kryształ

    W szkle kryształowym można się zakochać od pierwszego... spojrzenia.

    Czytaj dalej
  12. The time is NOW! Jesteśmy EKO!

    Nasza strategia zrównoważonego rozwoju to świadome budowanie relacji z otoczeniem! Dbamy o ludzi i środowisko, w którym żyjemy!
    Czytaj dalej
  13. Porcelana z recyklingu? Tak!

    Revol robi wszystko, aby pomóc w ochronie zasobów naszej planety. Opracował i wdrożył zaawansowany proces recyklingu - wykorzystanie swoich odpadów przemysłowych, aby radykalnie ograniczyć zużycie wody i podstawowych minerałów...

    Czytaj dalej
  14. We(c)kowanie idealne! Przepisy

    Jakościowe gotowanie, to zawsze dania z produktów sezonowych i regionalnych. Wspaniałym sposobem na „przechowanie” wartości, smaków i witamin jest wekowanie owoców, warzyw, pełnowartościowych dań na zimę lub po prostu „na później”.

    Czytaj dalej
  15. Sól i Pieprz

    Pomimo, że wszystkie sole składają się głównie z tej samej substancji - chlorku sodu - to właśnie niewielkie ilości mikroelementów i innych śladowych dodatków wpływają na taką różnorodność rodzajów tej przyprawy. Według niektórych opinii, to właśnie te niuanse wpływają...

    Czytaj dalej