#tghome_blog

  1. Wiosenne smaki od marki Peugeot

    Razem z marką Peugeot zapraszamy do odkrycia świeżych, lekkich, łatwych w przygotowaniui pełnych aromatów dań, które idealnie wpisują się w atmosferę pory roku.

    Opublikowany: 14.03.2024
    Czytaj dalej
  2. Słodkie Walentynki

    Odkryj niezwykłe przepisy na Walentynki! Zaserwuj swojej ukochanej osobie wyjątkowe desery, które rozpieszczą podniebienie i rozbudzą romantyczną atmosferę. Przygotuj słodką niespodziankę
i zanurz się w kulinarnym świecie miłości!

    Opublikowany: 05.02.2024
    Czytaj dalej
  3. Przyprawy, które odkryjesz na nowo!

    Cynamon, kurkuma, imbir, pieprz kajeński, chili i gałka muszkatołowa - to nie tylko smakowite dodatki do potraw. Dziś opowiemy Wam nie tylko o ich niezwykłych właściwościach kulinarnych, ale również o tym, jak mogą zdziałać cuda w codziennym życiu
i kosmetyce.

    Opublikowany: 01.02.2024
    Czytaj dalej
  4. Znajdź idealny prezent na każdą okazję.

    Szukasz prezentu, który zostawi niezapomniane wspomnienia i wywoła uśmiech na twarzy obdarowanej osoby? W TGhome mamy szeroki asortyment prezentów, które połączą elegancję, jakość i styl, tworząc wyjątkową okazję do obdarowania swoich bliskich.

    Opublikowany: 31.10.2023
    Czytaj dalej
  5. Halloween na słodko

    Jeżeli szukasz pomysłu na halloweenowe słodkości, które idealnie wpiszą się w klimat „najstraszniejszej” nocy w roku to dobrze trafiłeś_aś. Świeżo mielony cynamon, gorzka czekolada i ciasteczka OREO – jeżeli nie boisz się tych składników to zabieramy się za wypieki.

    Opublikowany: 17.10.2023
    Czytaj dalej
  6. Domowe pieczywo

    Czy można się oprzeć jeszcze ciepłej kromce domowego chleba? Albo chrupiącej bagietce zanurzonej w oliwie? Zdecydowanie mamy słabość do domowych wypieków i staramy się je udoskonalać, jednocześnie eksperymentując w kuchni. Na co zwrócić większą uwagę i jakie akcesoria są niezbędne do wypieku idealnego pieczywa dowiecie się czytając ten artykuł.
    Opublikowany: 17.10.2023
    Czytaj dalej
  7. Niezapomniane przyjęcia na świeżym powietrzu - produkty które pozwolą Ci zaaranżować wyjątkową przestrzeń.

    Praktyczne rozwiązania i nowoczesna forma prezentacji dań podczas letnich przyjęć w plenerze.
    Stwórz wyjątkowy klimat podczas przyjęć na świeżym powietrzu przy 
pomocy odpowiedniego wyposażenia.

    Opublikowany: 09.08.2023
    Czytaj dalej
  8. Interesująca podróż po świecie sztućców

    Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, kto wynalazł sztućce, jak wyglądała ich historia, skąd pochodzi nazwa i od kiedy zaczęły gościć na naszych stołach?
    Opublikowany: 03.08.2023
    Czytaj dalej
  9. Który pieprz do czekolady, a który do curry?

    Pieprz jest jednym z najpopularniejszych i najbardziej wszechstronnych przypraw na świecie. Dodaje wyrazistego smaku i aromatu potrawom, uwydatniając ich walory smakowe.
    Opublikowany: 03.08.2023
    Czytaj dalej
  10. Letnie pomysły na we(c)ki

    Sezon na przetwory w pełni!

    Wykorzystaj ten urodzajny czas na wypróbowanie nowych przepisów z autorstwa Joanny Grabowskiej [Kuchnia Joanny]

    Opublikowany: 18.07.2023
    Czytaj dalej
  11. 4 zdrowe przepisy na lunchbox do pracy

    Jeżeli brakuje Ci pomysłu na zdrowy i smaczny posiłek do pracy lub drugie śniadanie do szkoły dla Twojego dziecka, wraz z Malwiną z bloga Make Bento Not War przygotowaliśmy dla Was aż 4 różne propozycje zarówno do lunchboxa BAULETTO marki Blim+, jak i do słoiczków WECK.
    Opublikowany: 01.06.2023
    Czytaj dalej
  12. Krytyk kulinarny – praca marzeń?

    Zawód krytyka kulinarnego wydaje się niemal bajkowy – to ktoś, kto w naszym wyobrażeniu dostaje pieniądze za czerpanie przyjemności z podróżowania i jedzenia. Wielu z foodies nie raz myślało pewnie o rozpoczęciu tej ścieżki kariery.
    Opublikowany: 13.02.2023
    Czytaj dalej
  13. 3 ciekawostki o kuchni staropolskiej, o których nie mieliście pojęcia

    Kultura kulinarna Polski zawsze znajdowała się w centrum Europy na skrzyżowaniu wielorakich wpływów, z których czerpaliśmy to, co najciekawsze. Maciej Nowicki, ekspert w dziedzinie historii kulinarnej, z którym mieliśmy przyjemność rozmawiać, charakteryzuje ją jako posiadającą przede wszystkim właśnie to – mnogi koloryt, wielokulturowość i różnorakość aspektów.

    Opublikowany: 09.01.2023
    Czytaj dalej
  14. 3 winne mity, w które być może wciąż wierzysz.

    Są mity śmieszne, które budzą niedowierzanie, ale nie przeszkadzają w odbiorze wina. Są też mity szkodliwe, z którymi należy walczyć. W Polsce wiele z nich funkcjonuje w tej samej postaci od wielu lat.
    Opublikowany: 27.12.2022
    Czytaj dalej
  15. Mocktaile i inne bezalkoholowe propozycje na wieczór z przyjaciółmi

    Na domowych przyjęciach, jak i w restauracjach królują fantastycznie skomponowane lemoniady czy mocktaile – czyli koktajle bezalkoholowe inspirowane znanymi i sprawdzonymi klasykami.

    Opublikowany: 05.12.2022
    Czytaj dalej
  16. Świąteczne przepisy

    Z czym Wam się kojarzą święta? Obok czasu spędzonego z najbliższymi, to przede wszystkim kuchenne szaleństwo. Zastanawiacie się czym w tym roku zaskoczyć swoich gości?

    Opublikowany: 30.11.2022
    Czytaj dalej
  17. Ostatnie danie wieczoru - deser

    Ty również możesz zaskoczyć swoich gości i zabłysnąć przy stole podając swoje popisowe desery w nieoczywisty sposób – w kieliszku czy w efektownej szklance.

    Opublikowany: 29.11.2022
    Czytaj dalej
  18. Jak dbać o szkło?

    Szkło kryształowe charakteryzuje się wyjątkowym blaskiem, który cudownie podkreśla kolor serwowanego wina. Utrzymaj doskonały wygląd kieliszków Schott Zwiesel, dzięki odpowiedniemu czyszczeniu.
    Opublikowany: 21.11.2022
    Czytaj dalej
  19. Kuchnia na Halloween

    Końcówka października to czas, kiedy duchy, wampiry i czarownice opanowują nie tylko wystrój domów i ulic na całym świecie, wykrzykując „cukierek, albo psikus”. Halloweenowe motywy i dekoracje wkradają się również do naszych kuchni.

    Opublikowany: 25.10.2022
    Czytaj dalej
  20. 5 MUST-HAVE w wyposażeniu kuchni i jadalni

    Na co zwrócić uwagę przy wyposażaniu kuchni i jadalni?
    Odpowiedź jest prosta: obok designu jest jakość i funkcjonalność. Produkty, w które wyposażamy kuchnię czy jadalnię, zazwyczaj będą nam służyć w naszych codziennych czynnościach przez lata.
    Opublikowany: 19.10.2022
    Czytaj dalej
  21. Patelnie ze stali węglowej

    Naczynia ze stali węglowej zawsze były częścią francuskiej tradycji kulinarnej. Są bezkonkurencyjne dla smażenia, grillowania i zarumieniania. Reakcje, które redukują cukry na powierzchni smażonych produktów i powodują karmelizację - utrwalają smaki i sprawiają, że wnętrze jest zawsze delikatne i soczyste.
    Opublikowany: 17.10.2022
    Czytaj dalej
  22. O powłoce nieprzywierającej Choc

    De Buyer zawsze produkował naczynia kuchenne wykonane z różnych materiałów, w tym miedzi, stali nierdzewnej, z powłoką non-stick i stali , dzięki czemu można je idealnie dopasować do realizowanego przepisu.

    Opublikowany: 24.11.2021
    Czytaj dalej
  23. Jesienne, kulinarne inspiracje

    Jesienią wykorzystaj to, co w tym czasie najlepsze i stwórz wyjątkowe posiłki dla Ciebie, Twojej rodziny i znajomych. W tym artykule znajdziesz kulinarne inspiracje z dynią w roli głównej.

    Opublikowany: 22.11.2021
    Czytaj dalej
  24. Jesienne przetwory

    Jesień to czas, kiedy przypominamy sobie, że chcemy choć część kulinarnych dobroci ciepłych dni zatrzymać na zimowe popołudnia.

    Opublikowany: 19.11.2021
    Czytaj dalej
  25. Miedź & deBuyer

    Garnki do gotowania muszą być wytrzymałe i solidne. Ale to nie wszystko! Aspekt zdrowia oraz de-sign są coraz częściej pierwszym kryterium przy wyborze naczyń do naszej kuchni lub jadalni.

    Opublikowany: 22.09.2021
    Czytaj dalej
  26. Zwiesel Glas: czy da się usłyszeć kryształ?

    Zwiesel Glas uderza we właściwe nuty nie tylko w kontekście designu, lecz także troski o środowisko, śledząc uważnie pochodzenie surowców oraz wprowadzając procesy ograniczające emisje gazów cieplarnianych.

    Opublikowany: 22.09.2021
    Czytaj dalej
  27. Młynki Peugeot – używanie przypraw w kuchni jest proste!

    Najpopularniejsze młynki do przypraw, jakie możemy znaleźć w każdym domu, to oczywiście te do soli i pieprzu. Nieliczni mają jeszcze młynki do kawy, ale specjalne gadżety służące do rozdrabniania chili, siemienia lnianego czy gałki muszkatołowej to już rzadkość. Dlaczego warto mieć je w domu?
    Opublikowany: 22.08.2021
    Czytaj dalej
  28. Upiecz i zamknij w słoiku!

    Ciasto pieczone w słoiku to nie tylko ciekawa koncepcja na urozmaicenie formuły swoich domowych wypieków, ale również genialny pomysł na prezent, piknik czy na długie przechowywanie swoich ulubionych słodkości.

    Opublikowany: 28.04.2021
    Czytaj dalej
  29. Rodzaje ceramiki

    Porcelana to rodzaj ceramiki o bardzo wysokiej jakości, w składzie której można znaleźć kwarc, skaleń oraz glinkę kaolinową. Proporcje między tymi surowcami mogą być różne, wpływając na właściwości finalnych wyrobów ...
    Opublikowany: 12.04.2021
    Czytaj dalej
  30. Techniki krojenia

    Jak oni to robią? Mistrzowskiego krojenia może się nauczyć każdy ...

    Opublikowany: 10.03.2021
    Czytaj dalej
  31. Pielęgnacja drewnianych desek do krojenia

    Drewno jest naturalnym, a przede wszystkim biodegradowalnym surowcem, który coraz częściej wykorzystywany jest do produkcji akcesoriów kuchennych i stołowych.

    Opublikowany: 09.03.2021
    Czytaj dalej
  32. Zwiesel Glas - czysty kryształ

    W szkle kryształowym można się zakochać od pierwszego... spojrzenia.

    Opublikowany: 05.02.2021
    Czytaj dalej
  33. The time is NOW! Jesteśmy EKO!

    Nasza strategia zrównoważonego rozwoju to świadome budowanie relacji z otoczeniem! Dbamy o ludzi i środowisko, w którym żyjemy!
    Opublikowany: 10.09.2020
    Czytaj dalej
  34. Porcelana z recyklingu? Tak!

    Revol robi wszystko, aby pomóc w ochronie zasobów naszej planety. Opracował i wdrożył zaawansowany proces recyklingu - wykorzystanie swoich odpadów przemysłowych, aby radykalnie ograniczyć zużycie wody i podstawowych minerałów...

    Opublikowany: 13.07.2020
    Czytaj dalej
  35. We(c)kowanie idealne! Przepisy

    Jakościowe gotowanie, to zawsze dania z produktów sezonowych i regionalnych. Wspaniałym sposobem na „przechowanie” wartości, smaków i witamin jest wekowanie owoców, warzyw, pełnowartościowych dań na zimę lub po prostu „na później”.

    Opublikowany: 11.07.2020
    Czytaj dalej
  36. Sól i Pieprz

    Pomimo, że wszystkie sole składają się głównie z tej samej substancji - chlorku sodu - to właśnie niewielkie ilości mikroelementów i innych śladowych dodatków wpływają na taką różnorodność rodzajów tej przyprawy. Według niektórych opinii, to właśnie te niuanse wpływają...

    Opublikowany: 10.07.2020
    Czytaj dalej