#tghome_blog

  1. Niezapomniane przyjęcia na świeżym powietrzu - produkty które pozwolą Ci zaaranżować wyjątkową przestrzeń.

    Praktyczne rozwiązania i nowoczesna forma prezentacji dań podczas letnich przyjść w plenerze.
    Stwórz wyjątkowy klimat podczas przyjęć na świeżym powietrzu przy 
pomocy odpowiedniego wyposażenia.

    Czytaj dalej
  2. Interesująca podróż po świecie sztućców

    Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, kto wynalazł sztućce, jak wyglądała ich historia, skąd pochodzi nazwa i od kiedy zaczęły gościć na naszych stołach?
    Czytaj dalej
  3. Odkryj różnorodność smaków: Rodzaje pieprzu, 
które podkreślą wyjątkowość Twoich potraw!

    Pieprz jest jednym z najpopularniejszych i najbardziej wszechstronnych przypraw na świecie. Dodaje wyrazistego smaku i aromatu potrawom, uwydatniając ich walory smakowe.
    Czytaj dalej
  4. Letnie pomysły na we(c)ki

    Sezon na przetwory w pełni!

    Wykorzystaj ten urodzajny czas na wypróbowanie nowych przepisów z autorstwa Joanny Grabowskiej [Kuchnia Joanny]

    Czytaj dalej
  5. 4 zdrowe przepisy na lunchbox do pracy

    Jeżeli brakuje Ci pomysłu na zdrowy i smaczny posiłek do pracy lub drugie śniadanie do szkoły dla Twojego dziecka, wraz z Malwiną z bloga Make Bento Not War przygotowaliśmy dla Was aż 4 różne propozycje zarówno do lunchboxa BAULETTO marki Blim+, jak i do słoiczków WECK.
    Czytaj dalej
  6. Krytyk kulinarny – praca marzeń?

    Zawód krytyka kulinarnego wydaje się niemal bajkowy – to ktoś, kto w naszym wyobrażeniu dostaje pieniądze za czerpanie przyjemności z podróżowania i jedzenia. Wielu z foodies nie raz myślało pewnie o rozpoczęciu tej ścieżki kariery.
    Czytaj dalej
  7. 3 ciekawostki o kuchni staropolskiej, o których nie mieliście pojęcia

    Kultura kulinarna Polski zawsze znajdowała się w centrum Europy na skrzyżowaniu wielorakich wpływów, z których czerpaliśmy to, co najciekawsze. Maciej Nowicki, ekspert w dziedzinie historii kulinarnej, z którym mieliśmy przyjemność rozmawiać, charakteryzuje ją jako posiadającą przede wszystkim właśnie to – mnogi koloryt, wielokulturowość i różnorakość aspektów.

    Czytaj dalej
  8. 3 winne mity, w które być może wciąż wierzysz.

    Są mity śmieszne, które budzą niedowierzanie, ale nie przeszkadzają w odbiorze wina. Są też mity szkodliwe, z którymi należy walczyć. W Polsce wiele z nich funkcjonuje w tej samej postaci od wielu lat.
    Czytaj dalej
  9. Mocktaile i inne bezalkoholowe propozycje na wieczór z przyjaciółmi

    Na domowych przyjęciach, jak i w restauracjach królują fantastycznie skomponowane lemoniady czy mocktaile – czyli koktajle bezalkoholowe inspirowane znanymi i sprawdzonymi klasykami.

    Czytaj dalej
  10. Świąteczne przepisy

    Z czym Wam się kojarzą święta? Obok czasu spędzonego z najbliższymi, to przede wszystkim kuchenne szaleństwo. Zastanawiacie się czym w tym roku zaskoczyć swoich gości?

    Czytaj dalej
  11. Ostatnie danie wieczoru - deser

    Ty również możesz zaskoczyć swoich gości i zabłysnąć przy stole podając swoje popisowe desery w nieoczywisty sposób – w kieliszku czy w efektownej szklance.

    Czytaj dalej
  12. Jak dbać o szkło?

    Szkło kryształowe charakteryzuje się wyjątkowym blaskiem, który cudownie podkreśla kolor serwowanego wina. Utrzymaj doskonały wygląd kieliszków Schott Zwiesel, dzięki odpowiedniemu czyszczeniu.
    Czytaj dalej
  13. Kuchnia na Halloween

    Końcówka października to czas, kiedy duchy, wampiry i czarownice opanowują nie tylko wystrój domów i ulic na całym świecie, wykrzykując „cukierek, albo psikus”. Halloweenowe motywy i dekoracje wkradają się również do naszych kuchni.

    Czytaj dalej
  14. 5 MUST-HAVE w wyposażeniu kuchni i jadalni

    Na co zwrócić uwagę przy wyposażaniu kuchni i jadalni?
    Odpowiedź jest prosta: obok designu jest jakość i funkcjonalność. Produkty, w które wyposażamy kuchnię czy jadalnię, zazwyczaj będą nam służyć w naszych codziennych czynnościach przez lata.
    Czytaj dalej
  15. Patelnie ze stali węglowej

    Naczynia ze stali węglowej zawsze były częścią francuskiej tradycji kulinarnej. Są bezkonkurencyjne dla smażenia, grillowania i zarumieniania. Reakcje, które redukują cukry na powierzchni smażonych produktów i powodują karmelizację - utrwalają smaki i sprawiają, że wnętrze jest zawsze delikatne i soczyste.
    Czytaj dalej
  16. O powłoce nieprzywierającej Choc

    De Buyer zawsze produkował naczynia kuchenne wykonane z różnych materiałów, w tym miedzi, stali nierdzewnej, z powłoką non-stick i stali , dzięki czemu można je idealnie dopasować do realizowanego przepisu.

    Czytaj dalej
  17. Jesienne, kulinarne inspiracje

    Jesienią wykorzystaj to, co w tym czasie najlepsze i stwórz wyjątkowe posiłki dla Ciebie, Twojej rodziny i znajomych. W tym artykule znajdziesz kulinarne inspiracje z dynią w roli głównej.

    Czytaj dalej
  18. Jesienne przetwory

    Jesień to czas, kiedy przypominamy sobie, że chcemy choć część kulinarnych dobroci ciepłych dni zatrzymać na zimowe popołudnia.

    Czytaj dalej
  19. Miedź & deBuyer

    Garnki do gotowania muszą być wytrzymałe i solidne. Ale to nie wszystko! Aspekt zdrowia oraz de-sign są coraz częściej pierwszym kryterium przy wyborze naczyń do naszej kuchni lub jadalni.

    Czytaj dalej
  20. Zwiesel Glas: czy da się usłyszeć kryształ?

    Zwiesel Glas uderza we właściwe nuty nie tylko w kontekście designu, lecz także troski o środowisko, śledząc uważnie pochodzenie surowców oraz wprowadzając procesy ograniczające emisje gazów cieplarnianych.

    Czytaj dalej
  21. Młynki Peugeot – używanie przypraw w kuchni jest proste!

    Najpopularniejsze młynki do przypraw, jakie możemy znaleźć w każdym domu, to oczywiście te do soli i pieprzu. Nieliczni mają jeszcze młynki do kawy, ale specjalne gadżety służące do rozdrabniania chili, siemienia lnianego czy gałki muszkatołowej to już rzadkość. Dlaczego warto mieć je w domu?
    Czytaj dalej
  22. Upiecz i zamknij w słoiku!

    Ciasto pieczone w słoiku to nie tylko ciekawa koncepcja na urozmaicenie formuły swoich domowych wypieków, ale również genialny pomysł na prezent, piknik czy na długie przechowywanie swoich ulubionych słodkości.

    Czytaj dalej
  23. Rodzaje ceramiki

    Porcelana to rodzaj ceramiki o bardzo wysokiej jakości, w składzie której można znaleźć kwarc, skaleń oraz glinkę kaolinową. Proporcje między tymi surowcami mogą być różne, wpływając na właściwości finalnych wyrobów ...
    Czytaj dalej
  24. Techniki krojenia

    Jak oni to robią? Mistrzowskiego krojenia może się nauczyć każdy ...

    Czytaj dalej
  25. Pielęgnacja drewnianych desek do krojenia

    Drewno jest naturalnym, a przede wszystkim biodegradowalnym surowcem, który coraz częściej wykorzystywany jest do produkcji akcesoriów kuchennych i stołowych.

    Czytaj dalej
  26. Zwiesel Glas - czysty kryształ

    W szkle kryształowym można się zakochać od pierwszego... spojrzenia.

    Czytaj dalej
  27. The time is NOW! Jesteśmy EKO!

    Nasza strategia zrównoważonego rozwoju to świadome budowanie relacji z otoczeniem! Dbamy o ludzi i środowisko, w którym żyjemy!
    Czytaj dalej
  28. Porcelana z recyklingu? Tak!

    Revol robi wszystko, aby pomóc w ochronie zasobów naszej planety. Opracował i wdrożył zaawansowany proces recyklingu - wykorzystanie swoich odpadów przemysłowych, aby radykalnie ograniczyć zużycie wody i podstawowych minerałów...

    Czytaj dalej
  29. We(c)kowanie idealne! Przepisy

    Jakościowe gotowanie, to zawsze dania z produktów sezonowych i regionalnych. Wspaniałym sposobem na „przechowanie” wartości, smaków i witamin jest wekowanie owoców, warzyw, pełnowartościowych dań na zimę lub po prostu „na później”.

    Czytaj dalej
  30. Sól i Pieprz

    Pomimo, że wszystkie sole składają się głównie z tej samej substancji - chlorku sodu - to właśnie niewielkie ilości mikroelementów i innych śladowych dodatków wpływają na taką różnorodność rodzajów tej przyprawy. Według niektórych opinii, to właśnie te niuanse wpływają...

    Czytaj dalej