MINERAL B ELEMENT Patelnia grillowa śr.26 cm / DE BUYER

SKU: D-5613-26
299,00 zł

Zobacz całą kolekcję de Buyer Mineral B
Koszt dostawy już od 16zł
Darmowa dostawa dla zamówienia powyżej 200zł
Wysyłka w ciągu 1 dnia roboczego
Wybierz liczbę sztuk

Parametry produktu

Kod produktu D-5613-26
Pojemność (l) 1.59
Średnica (cm) 25.5
Wysokość (cm) 4
Linia Mineral B
Materiał stal wysokowęglowa
Marka de Buyer
  • Opis

  • Marka - de Buyer

  • Opinie klientów

  • Dostawa i zwroty

MINERAL B to seria patelni wykonana z najwyższej jakości stali węglowej, pokryta woskiem pszczelim.
Warstwa wosku pszczelego chroni patelnię przed utlenianiem.
Szybko nagrzewa się do wysokich temperatur i równomiernie rozprowadza ciepło.
Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia, grillowania, opiekania mięsa, ryb, podsmażania warzyw.
Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje wygodę podczas pracy.

Właściwości MINERAL B ELEMENT:
  • Bez żadnych dodatkowych powłok - tylko stal wysokowęglowa!
  • Z czasem użytkowania pokrywa się patyną, która naturalnie zapobiega przywieraniu.
  • Jest równie dobrym przewodnikiem ciepła, jak patelnia żeliwna, ale bardziej odporna na pęknięcia.
  • Brak powłoki non-stick, stwarzającej zagrożenie dla środowiska naturalnego.
  • Nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur, dzięki czemu uzyskasz chrupiące wykończenie potrawy.
  • Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje komfort pracy.
Wskazówki użytkowania:

Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu.
Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni.

Zasady pielęgnacji:

Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie myć w zmywarce.
Nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płyt grzewczych.

Jak sezonować patelnię?

KROK 1: zalej patelnię cienką warstwą oleju.
KROK 2: smaż olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów.

Broszura - patelnie stalowe ze stali węglowej.

Cechy produktu

  • stal węglowa pokryta woskiem pszczelim
  • nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płyt grzewczych
  • sezonowanie przed pierwszym użyciem nadaje właściwości non-stick
  • możliwość stosowania w piekarniku w temperaturze 200°C przez 10 minut
  • nie myć w zmywarce

 

Pasja, dzielenie się wiedzą, zamiłowanie do gotowania i wypieków są dziś w de Buyer silniejsze niż kiedykolwiek, a misją marki jest być obecnym i dawać wsparcie w procesie tworzenia i realizacji najlepszych przepisów kulinarnych.