Profesjonalna ostrzałka do noży Model 120 / CHEF'SCHOICE

SKU: CC-120
1 091,00 zł

Drodzy Klienci!

Z związku z czasem wytężonej pracy w okresie przedświątecznym, prosimy o składanie zamówień najwcześniej jak to możliwe.
Gwarantujemy dostawę do 24.12.2021r zamówień złożonych dnia 20.12.2021r do godziny 16.00.

Koszt dostawy już od 16zł
Darmowa dostawa dla zamówienia powyżej 200zł
Wysyłka w ciągu 1 dnia roboczego
Wybierz liczbę sztuk

Parametry produktu

Kod produktu CC-120
Marka Chef’s Choice
  • Opis

  • Marka - Chef's Choice

  • Opinie klientów

  • Dostawa i zwroty

Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące, Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża.
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza.

Profesjonalna Diamentowa Ostrzałka do noży Chef‘sChoice® model 120 łączy w sobie dyski pokryte ścierniwem diamentowym oraz zaawansowaną technologię ostrzenia, dając najostrzejsze i najtrwalsze ostrza spośród wszystkich dostępnych na rynku ostrzałek. Dzięki temu urządzeniu wszystkie Twoje noże będą ostre jak brzytwa. Ponowne zaostrzenie noży, raz naostrzonych za pomocą modelu 120 zajmuje mniej niż minutę.

Technologia Edge Select™ umożliwia wybór rodzaju zaostrzenia krawędzi noża w zależności od rodzaju surowca, który ma być krojony: - etap 1 stosujemy do noży używanych do częstego krojenia produktów ciężkich, włóknistych, takich jak mięso, niektóre ryby, a także niektóre włókniste warzywa, potrzebującego agresywnego wykończenia ostrza
- etap 1+2 - tworzy podwójną fazę, wzmacniając krawędź noża - zalecane do lżejszych włóknistych produktów
- etap 1+2+3 - tworzy potrójną fazę krawędzi, tworząc najtrwalszą krawędź ostrza - zalecane do krojenia warzyw.
- podostrzanie noża zalecane jest wykonywać w etapie 2 lub 2+3.

Technologia TrizorPLus® - potrójna faza, utworzona przez trzy fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.

Ultradrobne ścierne diamentowe dyski w etapie 2 doostrzają agresywniej krawędź noża, a elastomerowe dyski w etapie 3 polerują ostrze do ostrości brzytwy.

Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia.

Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 3).
Cechy produktu:

- Moc silnika: 75W
- efekt ostrzenia: dwustopniowa krawędź ostrza
- I stopień - drobno-ścierne diamentowe dyski
- II stopień - ultra drobne ścierno-wygładzające diamentowe dyski
- III stopień - dyski wygładzające
- Precyzyjne prowadnice ostrza przy dyskach ostrzących
- 20º kąt ostrzenia (europejski)
- Trizor Plus ™
- efekt ostrzenia: trzystopniowa krawędź ostrza
- Edge Select ™

Cechy produktu

  • napęd elektryczny
  • trzystopniowość ostrzenia i wygładzania (poostrzenia)
  • tarcza diamentowa, ministalka, tarcza wygładzająca
  • magnetyczne prowadnice
  • obudowa plastikowa
  • 4 stopki antypoślizgowe

Instrukcja obsługi

Pobierz instrukcję Pobierz instrukcję

Opinie klientów

Write Your Own Review
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje. Proszę Zaloguj się lub Utwórz konto.

Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektownym prowadnicom ostrzą noże szybko i efektywnie.