TITANIUM Nóż szefa kuchni dł. 20 cm niebieski / KASUMI

SKU: K-22020-B

EAN: 4950586202014

529,00 zł

Warianty produktu

Kolor

Zobacz całą kolekcję Kasumi Titanium

Opis produktu

Cechy produktu

  • stal molibdenowo-wanadowa pokryta warstwą tytanu
  • uchwyt z tworzywa
  • można myć w zmywarce

Japoński nóż szefa kuchni zwany również Gyuto jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, świetnie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Szerokie ostrze można dodatkowo wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka.

Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.
Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Powłoka tytanowa dostępna jest w dwóch kolorach. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni. Ponadto wybór jednej z trzech wersji kolorystycznych - srebrnej, złotej bądź niebieskiej - czyni je dodatkowo stylowym elementem wystroju wnętrza.
Właściwości tytanu:
- wysoka odporność na korozję,
- nietoksyczny,
- chemio i kwasoodporny,
- wyższa odporność na ścieranie od stali,
- higieniczny,
- hypoalergiczny,
- bezwonny
Zasady użytkowania:
- należy używać na desce do krojenia,
- nie używać do siekania,
- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,
- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,
- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Parametry produktu

Kod produktu:
K-22020-B
Kod EAN:
4950586202014
Marka:
Linia:
Titanium
Kolor:
niebieski
Przeznaczenie :
szefa kuchni
Długość (cm):
20
Twardość w skali Rockwella:
58 HRC
Materiał:
stal molibdenowo-wanadowa

Instrukcja obsługi

Marka Kasumi

 

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

 

Opinie

Opinie klientów

Write Your Own Review
Twoja ocena

Wysyłka i zwroty

Wysyłka:

Dokładamy wszelkich starań, aby zakupione produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej. Zwykle realizujemy wysyłki w ciągu 24 godzin od otrzymania zapłaty. Czas dostawy nie obejmuje weekendów i dni świątecznych. W okresie wyprzedaży lub promocji, a także podczas specjalnych kampanii, czas dostawy może ulec wydłużeniu.
Zapoznaj się z wariantami i kosztami dostawy.

Zwroty:

Jeśli nie jesteś zadowolony z zakupu, nie podoba ci się, mija się z twoimi oczekiwaniami, możesz dokonać zwrotu (na swój koszt) w ciągu 14 dni. Jeśli zwrócony produkt dotrze do nas bezpiecznie, nie będzie miał śladów użytkowania, będzie posiadał oryginalne opakowanie i metkę produktową, bez problemu zwrócimy Ci pieniądze.