• Opis
  • Marka - Chef's Choice
  • Opinie klientów
  • Dostawa i zwroty
Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące, Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża.
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza.

Ostrzałka Chef'Choice 1520 umożliwia wybór kąta ostrzenia noży - 15º lub 20º. Standardowo noże azjatyckie są z cieńszej stali i fabrycznie ostrzone pod kątem 15º, a europejskie z grubszej i są ostrzone pod kątem 20º. Wynika to z różnicy pomiędzy najczęściej stosowanymi surowcami w kuchniach tych dwóch regionów. Dzisiejsze zmiany kulturowe, gotowanie w stylu fusion i zmiana nawyków żywieniowych powoduje, że w kuchni europejskiej, świetnie sprawdzają się noże z cieńszej stali. Zachęcamy do eksperymentowania i ostrzenia noży w zależności od rodzaju najczęściej krojonych danym nożem produktów i od grubości stali, z której nóż jest wykonany:
- do krojenia produktów warzywnych i delikatnych ryb świetnie sprawdzi sie ostrze o kącie 15º.
- do mięsa zalecamy ostrze o kącie 20º.
- do częstego krojenia produktów włóknistych, jak mięso, czy niektóre ryby, zalecamy ostrzenie tylko w etapie 1, lub 2, ewnetualnie z pojedynczym przeciągnięciem ostrza z każdej strony w etapie 3.

Technologia Dizor® - podwójna faza, utworzona przez dwie fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.
Ostrzom noży w stylu azjatyckim, zalecamy utworzyć potrójną fazę Trizor®, która wydłuża żywotność tej ultra ostrej, a więc bardzo cienkiej krawędzi ostrza.

UltraStrop® - elastyczne dyski w trzecim etapie polerują krawędź noża do ostrości brzytwy.

Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia.

Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 2).

Dołączona płytka pokryta ścierniwem diamentowym do czyszczenia dysków polerujących.
Cechy produktu:

- Moc silnika: 75W
- efekt ostrzenia: dwustopniowa krawędź ostrza
- I stopień - diamentowe dyski
- II stopień - diamentowe dyski
- III stopień - dyski wygładzające
- Precyzyjne prowadnice ostrza przy dyskach ostrzących
- Dizor®
- UltraStrop®
- AngleSelect®
- 15º kąt ostrzenia (azjatyckia): 1 stopień
- 20º kąt ostrzenia (europejski): 2 stopień
- Trizor Plus ™: tylko dla azjatyckich

Cechy produktu

  • napęd elektryczny
  • 3-stopniowa: I - diamentowe dyski do noży japońskich; II - diamentowe dyski do noży europejskich; III - dyski wygładzające także do noży azjatyckich i falistych
  • magnetyczne prowadnice
  • obudowa plastikowa
  • 4 stopki antypoślizgowe

Instrukcja obsługi

Pobierz instrukcję Pobierz instrukcję

Opinie klientów

Write Your Own Review
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje. Proszę Zaloguj się lub Utwórz konto.

Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektownym prowadnicom ostrzą noże szybko i efektywnie.

 

Elektryczna ostrzałka do noży 1520 Angle Select / CHEF'SCHOICE

SKU: CC-1520
1 159,00 zł

Kod produktu CC-1520
Marka Chef’s Choice