• Opis
  • Marka - Wüsthof
  • Opinie klientów
  • Dostawa i zwroty

Nóż Santoku posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Dzięki wgłębieniom na ostrzu podczas krojenia tworzą się małe kieszonki powietrzne zapobiegające przywieraniu krojonych produktów do noża. Nóż Santoku świetni sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb.

O linii CLASSIC WHITE

Linia CLASSIC marki WÜSTHOF to noże, kóre od 30 lat towarzyszą miłośnikom gotowania i profesjonalnym kucharzom. Dzięki wyrafinowanej prostocie i elegancji mają wszystko czego potrzebujesz do przygotowania posiłku. Linia CLASSIC WHITE to nowa interpretacja linii CLASSIC wzbogaconej o białe uchwyty. Noże są idealnie wyważone, ergonomiczne, wygodne w użytkowaniu.

Ostrza noży wykute z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej zaostrzone przy użyciu autorskiej, opatentowanej precyzyjnej laserowej technologii PEtec. Stal o twardości 58HRC jest optymalnym parametrem do zachowania długiej ostrości noża i łatwości jego ponownego naostrzenia.

Produkcja każdego noża składa się z 55 etapów, a jakość ostatecznego produktu gwarantuje ponad 20 kontroli jakości na różnych etapach jego powstawania.

Cechy produktu
  • białe uchwyty ze specjalne towrzywa sztucznego
  • W wybranych modelach - brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości. W innych modelach broda zapewnia idealny balans noża. Wybierz rozwiązanie najbardziej pasujące do Twoich preferencji
  • Ostrze jest potrójnie przynitowane do rękojeści nitami wykonanymi ze stali nierdzewnej (zwiększona odporność na korozję)
  • Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża
  • Hartowane do 58 ° Rockwell (optymalna twardość zapewniająca długo-trwały efekt ostrej krawędzi oraz łatwość jej ostrzenia)
  • Rękojeść wykonana jest z bardzo wytrzymałego materiału syntetyczne-go - polioksymetylenu (POM) - o ścisłej strukturze molekularnej, odpornej na blaknięcie i odbarwienia.
  • Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
  • Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.
Jak dbać o noże WÜSTHOF

Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.

W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.

Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.

Opinie klientów

Write Your Own Review
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje. Proszę Zaloguj się lub Utwórz konto.

 

WÜSTHOF - wyjątkowe noże dla świadomych jakości miłośników jedzenia. To twoja chwila z WÜSTHOF

PERFEKCYJNY NÓŻ Z SOLINGEN

Firma należąca od siedmiu pokoleń do rodziny WÜSTHOF, została założona ponad 200 lat temu w Niemczech w miejscowości Solingen - słynącej na całym świecie z produkcji narzędzi tnących. Do dziś noże WÜSTHOF są produkowane w tym legendarnym mieście.

Marka WÜSTHOF jest na całym świecie synonimem doskonałych noży. Logo marki - trójząb - symbolizuje trzy podstawowe wartości: pasję, pracowitość, doskonałość.

W fabryce WÜSTHOF powstają najwyższej jakości noże kute oraz ze stali walcowanej. Wszystkie z opracowanej przez WÜSTHOF mieszanki stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15, zapewniającej optymalny balans pomiędzy odpornością na korozję, twardością i giętkością. Odpowiednia twardość znacznie zmniejsza zużycie i daje łatwość ostrzenia. Dodatkowo opatentowany laserowy proces pomiaru i szlifowania ostrza w fabryce oferuje imponującą wydajność cięcia.

Aby zamienić kawałek stali WÜSTHOF w wysokiej jakości nóż, potrzeba czterdziestu kroków. Do bardzo trudnej, często z nanometryczną precyzją pracy, w fabryce korzysta się z najnowszej robotyki i laserów, ale przede wszystkim liczy się na 400 pracowników, od których wymagany jest kunszt, dobre oko, intuicja i doświadczenie. Klasyczne rzemiosło i automatyzacja idą w parze.

Dział rozwoju koncentruje się na nowych procesach produkcyjnych oraz nowych materiałach. W ciągu kilku lat prac badawczych WÜSTHOF opracował innowacyjny proces kucia, który daje im ogromną przewagę technologiczną.

Jeśli używasz noża firmy WÜSTHOF możesz mieć pewność, że trzymasz w dłoniach jedno z najlepszych akcesoriów kuchennych na świecie.

LASEROWA TECHNOLOGIA PEtec

Dzięki opatentowanemu procesowi laserowego ostrzenia noży: Precision Edge - PEtec, WÜSTHOF zapewnia gładszą, bardziej wyrafinowaną krawędź ze zwiększoną ostrością na całej długości ostrza. PEtec to niezwykle wysoka wydajność cięcia, z ostrzejszą krawędzią noża o 20% i niezmiennie wysoką i powtarzalną jakością produktów.

 

ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA ŚRODOWISKO

Fabryka WÜSTHOF w Solingen należy do najnowocześniejszych na świecie. Metody produkcji są stale optymalizowane, aby zwiększyć efektywność energetyczną i wykorzystanie surowców, a także wyeliminować zanieczyszczenie ściekami i zmniejszyć emisję CO² oraz innych gazów cieplarnianych. Ogromne ilości powietrza i wody użyte w produkcji pozostają nieskażone dzięki rozbudowanemu systemowi filtrów. Firma jest niezwykle dumna z odpowiedzialnej produkcji swoich noży.

 

HISTORIA

Nazwa WÜSTHOF pojawiła się po raz pierwszy w rejestrach Księstwa Bergu w 1814 jako nazwa fabryki. W tym właśnie roku, przodek rodziny, Abraham Wüsthof, założył swoją „fabrykę wyśmienitych wyrobów stalowych”, znaną jako Dreizackwerk (Dreizack z niem. Trójząb). Od tamtego czasu, firma niezmiennie pozostaje w rękach rodziny. Obecnie, Harald Wüsthof i Viola Wüsthof są siódmym pokoleniem zarządzającym firmą Wüsthof.

Jako nowoczesna firma rodzinna, od 1814 roku, WÜSTHOF jest zaliczany do jednych z najlepszych dostawców wysokiej jakości noży kuchennych, wyśmienitych bloków na noże i wielu innych produktów przeznaczonych do krojenia i ostrzenia.

 

PARTNER PROFESJONALISTÓW I ENTUZJASTÓW

Wyjątkowa jakość noży jest ceniona zarówno przez profesjonalnych szefów jak i entuzjastów kuchni domowej.

Firma WÜSTHOF jest oficjalnym dostawcą narodowych reprezentacji kucharzy Niemiec i Japonii. Niemiecka Narodowa Reprezentacja Szefów Kuchni reprezentuje najwyższej klasy sztukę kulinarną i wraz z jej kapitanem Matthiasem Kleberem, bierze udział w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych, włącznie z Olimpiadą Kulinarną i Mistrzostwami Świata Szefów Kuchni.

Firma WÜSTHOF jest również oficjalnym partnerem Niemieckiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni.

CLASSIC WHITE Nóż santoku 17/30 cm / WÜSTHOF

SKU: W-1040231317
Special Price 422,10 zł 343,17 zł Regular Price 469,00 zł
-10%

Zobacz całą kolekcję - Classic White
Koszt dostawy już od 16zł
Darmowa dostawa dla zamówienia powyżej 200zł
Wysyłka w ciągu 1 dnia roboczego
Wybierz liczbę sztuk
Kod produktu W-1040231317
Przeznaczenie Santoku
Długość (cm) 17
Linia Classic White
Marka Wusthof
Oferty specjalne jan21