Nowość

CLASSIC Nóż Chai Dao 17 cm / WÜSTHOF

SKU: W-8888-17
W magazynie
496,00 zł 403,25 zł

Więcej informacji


Podana cena jest ceną dla jednej sztuki.

Cechy produktu

Więcej informacji
Kod produktu : W-8888-17
Długość (cm) : 17
Linia : Classic
Marka : Wusthof
Wyprodukowano w : Niemcy

Zamówienia złożone
w dni robocze
wysyłamy w ciągu 24h

Darmowa dostawa w Polsce
przy zamówieniu
powyżej 100zł

Opis produktu

Chińskie noże Chai Dao ze względu na swój oryginalny profil ostrza, są unikalnym narzędziem łączącym w sobie różne funkcje. Mogą pełnić funkcje tasaka, który z łatwością przetnie najtwardze nawet fragmenty mięsa, nie wykluaczając kości. Specyficzny kształt końca noża przypomina ten w nożach Santoku, i podobnie jak nóż japoński mogą być używane jako uniwersalne narzędzia szefa kuchni do krojenia, szatkowania czy krojenia w kostkę.

O linii CLASSIC

CLASSIC marki WÜSTHOF to kolekcja będąca największą wśród linii światowych producentów noży. 70 kształtów ostrzy i rozpiętość długości od 7 do 36 cm daje prymat niemieckiemu producentowi z Solingen. Produkty serii charakteryzuje czysty design i łatwość użytkowania zapewniając komfort w pracy w kuchniach zarówno domowych jak i profesjonalnych.

Ostrza noży wykute z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej zaostrzone przy użyciu autorskiej, opatentowanej precyzyjnej laserowej technologii PEtec. Stal o twardości 58HRC jest optymalnym parametrem do zachowania długiej ostrości noża i łatwości jego ponownego naostrzenia.

Czarne nitowane rękojeści wykonane są w technologii Full Tang – pełnego trzpienia do którego za pomocą nitów przymocowana jest rękojeść.

Jakość przede wszystkim – ta maksyma przyświeca specjalistom z marki WÜSTHOF przy tworzeniu swoich produktów. Nie inaczej jest w przypadku linii CLASSIC. Klasyka nie oznacza kompromisów jakościowych.

Cechy produktu
  • Precyzyjnie wykuty z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiedni balans pomiędzy odpornością na korozję, twardością i odpornością na pękanie)
  • W wybranych modelach - brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości. W innych modelach broda zapewnia idealny balans noża. Wybierz rozwiązanie najbardziej pasujące do Twoich preferencji
  • Ostrze jest potrójnie przynitowane do rękojeści nitami wykonanymi ze stali nierdzewnej (zwiększona odporność na korozję)
  • Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża
  • Hartowane do 58 ° Rockwell (optymalna twardość zapewniająca długo-trwały efekt ostrej krawędzi oraz łatwość jej ostrzenia)
  • Rękojeść wykonana jest z bardzo wytrzymałego materiału syntetyczne-go - polioksymetylenu (POM) - o ścisłej strukturze molekularnej, odpornej na blaknięcie i odbarwienia.
  • Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
  • Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.
Jak dbać o noże WÜSTHOF

Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.

W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.

Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.