WÜSTHOF - wyjątkowe noże dla świadomych jakości miłośników jedzenia. To twoja chwila z WÜSTHOF

PERFEKCYJNY NÓŻ Z SOLINGEN

Firma należąca od siedmiu pokoleń do rodziny WÜSTHOF, została założona ponad 200 lat temu w Niemczech w miejscowości Solingen - słynącej na całym świecie z produkcji narzędzi tnących. Do dziś noże WÜSTHOF są produkowane w tym legendarnym mieście.

Marka WÜSTHOF jest na całym świecie synonimem doskonałych noży. Logo marki - trójząb - symbolizuje trzy podstawowe wartości: pasję, pracowitość, doskonałość.

W fabryce WÜSTHOF powstają najwyższej jakości noże kute oraz ze stali walcowanej. Wszystkie z opracowanej przez WÜSTHOF mieszanki stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15, zapewniającej optymalny balans pomiędzy odpornością na korozję, twardością i giętkością. Odpowiednia twardość znacznie zmniejsza zużycie i daje łatwość ostrzenia. Dodatkowo opatentowany laserowy proces pomiaru i szlifowania ostrza w fabryce oferuje imponującą wydajność cięcia.

Aby zamienić kawałek stali WÜSTHOF w wysokiej jakości nóż, potrzeba czterdziestu kroków. Do bardzo trudnej, często z nanometryczną precyzją pracy, w fabryce korzysta się z najnowszej robotyki i laserów, ale przede wszystkim liczy się na 400 pracowników, od których wymagany jest kunszt, dobre oko, intuicja i doświadczenie. Klasyczne rzemiosło i automatyzacja idą w parze.

Dział rozwoju koncentruje się na nowych procesach produkcyjnych oraz nowych materiałach. W ciągu kilku lat prac badawczych WÜSTHOF opracował innowacyjny proces kucia, który daje im ogromną przewagę technologiczną.

Jeśli używasz noża firmy WÜSTHOF możesz mieć pewność, że trzymasz w dłoniach jedno z najlepszych akcesoriów kuchennych na świecie.

LASEROWA TECHNOLOGIA PEtec

Dzięki opatentowanemu procesowi laserowego ostrzenia noży: Precision Edge - PEtec, WÜSTHOF zapewnia gładszą, bardziej wyrafinowaną krawędź ze zwiększoną ostrością na całej długości ostrza. PEtec to niezwykle wysoka wydajność cięcia, z ostrzejszą krawędzią noża o 20% i niezmiennie wysoką i powtarzalną jakością produktów.

 

ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA ŚRODOWISKO

Fabryka WÜSTHOF w Solingen należy do najnowocześniejszych na świecie. Metody produkcji są stale optymalizowane, aby zwiększyć efektywność energetyczną i wykorzystanie surowców, a także wyeliminować zanieczyszczenie ściekami i zmniejszyć emisję CO² oraz innych gazów cieplarnianych. Ogromne ilości powietrza i wody użyte w produkcji pozostają nieskażone dzięki rozbudowanemu systemowi filtrów. Firma jest niezwykle dumna z odpowiedzialnej produkcji swoich noży.

 

HISTORIA

Nazwa WÜSTHOF pojawiła się po raz pierwszy w rejestrach Księstwa Bergu w 1814 jako nazwa fabryki. W tym właśnie roku, przodek rodziny, Abraham Wüsthof, założył swoją „fabrykę wyśmienitych wyrobów stalowych”, znaną jako Dreizackwerk (Dreizack z niem. Trójząb). Od tamtego czasu, firma niezmiennie pozostaje w rękach rodziny. Obecnie, Harald Wüsthof i Viola Wüsthof są siódmym pokoleniem zarządzającym firmą Wüsthof.

Jako nowoczesna firma rodzinna, od 1814 roku, WÜSTHOF jest zaliczany do jednych z najlepszych dostawców wysokiej jakości noży kuchennych, wyśmienitych bloków na noże i wielu innych produktów przeznaczonych do krojenia i ostrzenia.

 

PARTNER PROFESJONALISTÓW I ENTUZJASTÓW

Wyjątkowa jakość noży jest ceniona zarówno przez profesjonalnych szefów jak i entuzjastów kuchni domowej.

Firma WÜSTHOF jest oficjalnym dostawcą narodowych reprezentacji kucharzy Niemiec i Japonii. Niemiecka Narodowa Reprezentacja Szefów Kuchni reprezentuje najwyższej klasy sztukę kulinarną i wraz z jej kapitanem Matthiasem Kleberem, bierze udział w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych, włącznie z Olimpiadą Kulinarną i Mistrzostwami Świata Szefów Kuchni.

Firma WÜSTHOF jest również oficjalnym partnerem Niemieckiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni.

Wybrane filtry:
  1. Linia Ikon Usuń ten produkt

11 produkty

Załadowano z produktów